Svijet BIVŠI KINESKI LIJEČNIK

Osuđen na smrt zbog ubojstva osmero djece

Sud u Kini osudio je bivšeg liječnika na smrt jer je prije prošlog mjeseca nožem ubio osmero djece na putu u školu, objavila je u četvrtak agencija Xinhua

Bivši liječnik, 41-godišnji Zheng Minsheng, djecu je napao 23. ožujka u gradu Nanpingu u pokrajini Fujian na jugoistoku Kine. Ubijena djeca imala su sedam do jedanaest godina.

Zheng Minsheng djecu je napao dok se čekala u redu da uđu u školu. Žrtve je odabrao posve nasumično i napao ih mesarskim nožem. Šestero djece umrla su odmah od uboda nožem, dvoje je teško ranjeno i umrlo je na putu do bolnice, a još petero djece teško je ranio, ali nisu u životnoj opasnosti.

Zheng je priznao da je djecu ubio 'namjerno', prenijela je Xinhua. Zheng koji je nedavno otpušten iz klinike u kojoj je radio na sudu je ispričao kako ga je nedavno odbila djevojka u koju je bio zaljubljen, a njenzina bogata i utjecajna obitelj se prema njemu okrutno ponašala, što ga je natjeralo da izvede napad na djecu.

Tužitelji su na sudu naveli da neoženjeni Zheng nije imao uspjeha ni u svojim vezama sa ženama, ni u obitelji ni na poslu te je smatrao da mu je život posve besmislen. Dosada, prema policiji, nije bio registriran kao osoba s mentalnim problemima, prenijela je agencija Xinhua.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još