TERORIZAM U RUSIJI

U eksploziji automobila dvoje mrtvih

01.04.2010 u 09:04

Bionic
Reading

Dvije su osobe ubijene na sjeveru Dagestana u pokrajini Kasavjurt, pošto je raznesen automobil u kojemu se, pretpostavlja se, nalazio eksploziv, izvijestila je u četvrtak agencija Interfax

'Dva su muškarca smrtno stradala, a treći je, s teškim ozljedama prebačen u bolnicu', izvijestio je glasnogovornik regionalnog ministarstva unutarnjih poslova. 'Prema informacijama kojima raspolažemo, u automobilu se nalazila određena količina eksploziva, koji se slučajno aktivirao', kazao je glasnogovornik.

Eksplozija se dogodila nakon jučerašnjeg dvostrukog samoubilačkog napada u istoj ruskoj republici u kojemu je ubijeno najmanje 12 osoba te dva dana nakon krvavog napada u Moskvi u kojemu je smrtno stradalo 39 osoba.

Sjeverni Kavkaz pod snažnim je vojnim i policijskim nadzorom. U Ingušetiji je ruska tajna služba FSB odlučila proširiti područje 'protuterorističkih operacija', prenio je Itar Tass. Iz FSB-a su kazali kako je odluka donesena nakon saznanja o tomu da se članovi tajnih naoružanih skupina , umiješani u teške zločine na Sjevernom Kavkazu, nalaze u regiji Malgobejski.