ZAŠTITA OD ZLIH DUHOVA

Pakistanski predsjednik svaki dan zakolje kozu

27.01.2010 u 10:29

Bionic
Reading

Pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari gotovo svakodnevno u svom domu zakolje po jednu crnu kozu vjerujući da će tako otjerati zle duhove te da će ga prolivena krv čuvati od crne magije, objavile su lokalne novine u srijedu

ISLAMABAD – Glasnogovornik predsjednika rekao je za novine Zora da se koze kolju u sklopu islamskog obreda zekat, 'dobrovoljnog milodara'. Naime, vjernik dobrovoljno dijeli novac ili meso zaklane životinje sirotinji da bi zaslužio Alahov blagoslov i zaštitio se od nesreće.

Pakistan je pretežno muslimanska zemlja u kojoj većina dobrostojećih vjernika prakticira zekat. Premda svaki musliman doživljava zekat kao vjersku dužnost koju obavlja jednom godišnje, pakistanski predsjednik čini to svakodnevno, prenosi Reuters.

'Stari je običaj gospodina Zardarija da prinosi zekat. To radi već dugo vremena', rekao je glasnogovornik Farhatulah Babar medijima.

Od rujna 2008. godine, kad je preuzeo dužnost predsjednika, stotine je koza žrtvovano u Zardarijevoj kući.

Zardarijevi protivnici u njegovoj novootkrivenoj religioznosti vide znak nervoze zbog rastućih problema. On je, naime, počeo stjecati političku moć nakon ubojstva njegove supruge i bivše premijerke Benazir Bhutto 2007, a odonda mu popularnost pada zbog niza problema, od islamskih militantnih grupa, preko trome ekonomije, do političkih suparnika koji ga pokušavaju svrgnuti s vlasti.