Svijet 'BOŽJI DAR'

Svećenik na pokeru osvojio 100.000 dolara

Igre na sreću možda i nisu djelatnost koju bi crkva preporučila vjernicima, no katolički svećenik iz Južne Karoline, kojemu je izmaknula prva nagrada od milijun dolara, uspio je na turniru u pokeru osvojiti 100.000 dolara koji će barem malo pomoći u gradnji crkve

COLUMBIA - Velečasni Andrew Trapp objasnio je da se uključio u turnir Poker.Stars.net Million Dollar Challenge kako bi namaknuo bar dio sredstava od 5,5 milijuna dolara potrebnih za izgradnju nove crkve St. Michael Catholic Church.

"Ako i nisam uspio, nadam se da sam pomogao ljudima shvatiti da se i svećenici mogu zabaviti i biti obični ljudi i da sam barem malo razvedrio sliku o svećenstvu", rekao je velečasni.

Prvu nagradu osvojio je njujorški policijski detektiv Mike Kosowski, a Trapp je u polufinalu osvojio 100.000 neoporezivih dolara.

Za izgradnju crkve do listopada je prikupljeno 4 milijuna dolara, a u zadnjoj epizodi pokerskog turnira televizijske ekipe snimale su nedjeljnu misu i Trappa kako govori o potrebi izgradnje nove crke jer je stara trošna, premalena i krhka te je lako može pomesti uragan.

"Bog mi je dao dar za karte, to me zanima i hobby mi je i srećom ga mogu koristiti da bih pomogao izgraditi crkvu", rekao je.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još