VIJEĆNICI BEZ DOGOVORA

Gradonačelnik Mostara nametnuo proračun

24.12.2009 u 09:47

Bionic
Reading

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić nametnuo je u srijedu proračun za 2009. godinu nakon što se vijećnici u gradskom vijeću jučer nisu mogli usuglasiti oko donošenja ovoga dokumenta, potvrdili su iz gradske uprave

MOSTAR - Proračun Mostara gradonačelnik Bešlić je donio samo 8 dana prije okončanjagodine što je omogućio Visoki međunarodni predstavnik Valentin Inzko zbog14-mjesečne krize u kojoj nije bio izabran gradonačelnik i bila blokiranaisplata novčanih sredstava iz gradske kase.

Time će se omogućiti isplata plaća i drugih dugovanja uoči predstojećihblagdana. Zbog neisplaćivanja plaća gradske službe u Mostaru su više od dvamjeseca bile u štrajku.

Proračun za 2009. Iznosi 55,1 milijun maraka (oko 200 milijuna kuna) ipraktično će se samo pokriti troškovi napravljeni u ovoj godini. U odnosu najučerašnji prijedlog kojega su odbili vijećnici gradonačelnik Bešlić je uproračun uvrstio i sredstva za Zračnu luku Mostar, Narodno pozorište i Hrvatskonarodno kazalište kao i dodatna sredstva za vatrogasce, Sportski savez GradaMostara, Zavod za prostorno planiranje kao i dodatnih 100.000 maraka za projekteiz područja okoliša.