Svijet VIJEĆNICI BEZ DOGOVORA

Gradonačelnik Mostara nametnuo proračun

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić nametnuo je u srijedu proračun za 2009. godinu nakon što se vijećnici u gradskom vijeću jučer nisu mogli usuglasiti oko donošenja ovoga dokumenta, potvrdili su iz gradske uprave

MOSTAR - Proračun Mostara gradonačelnik Bešlić je donio samo 8 dana prije okončanja godine što je omogućio Visoki međunarodni predstavnik Valentin Inzko zbog 14-mjesečne krize u kojoj nije bio izabran gradonačelnik i bila blokirana isplata novčanih sredstava iz gradske kase.

Time će se omogućiti isplata plaća i drugih dugovanja uoči predstojećih blagdana. Zbog neisplaćivanja plaća gradske službe u Mostaru su više od dva mjeseca bile u štrajku.

Proračun za 2009. Iznosi 55,1 milijun maraka (oko 200 milijuna kuna) i praktično će se samo pokriti troškovi napravljeni u ovoj godini. U odnosu na jučerašnji prijedlog kojega su odbili vijećnici gradonačelnik Bešlić je u proračun uvrstio i sredstva za Zračnu luku Mostar, Narodno pozorište i Hrvatsko narodno kazalište kao i dodatna sredstva za vatrogasce, Sportski savez Grada Mostara, Zavod za prostorno planiranje kao i dodatnih 100.000 maraka za projekte iz područja okoliša.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još