AMERICAN AIRLINES

Pilot promašio pistu, 91 ozlijeđeni

23.12.2009 u 12:48

Bionic
Reading

Prema zadnjim podacima, 91 putnik ozlijeđen je u zrakoplovnoj nesreći Boeinga 737 tvrtke American Airlines na letu iz Miamija za Kingston na Jamajci, koji je u utorak navečer po lokalnom vremenu prilikom slijetanja u međunarodnu zračnu luku u Kingstonu promašio pistu, objavio je u srijedu jamajkanski ministar informiranja Daryl Vaz

KINGSTON - Od 154 osoba, koliko ih se nalazilo u zrakoplovu, 91 je ozlijeđena, ali nitko među njima teško. Većina je već puštena iz bolnice u Kingstonu gdje im je pružena prva pomoć, rekao je Vaz, dodavši kako je riječ uglavnom o frakturama i nagnječenjima. Mnogi su putnici doživjeli snažan šok.

Zrakoplov sa 148 putnika i šest članova posade, poletio je iz Miamija oko 22 sata po mjesnom vremenu, a do problema je došlo prilikom slijetanja u zračnu luku Norman Manley u Kingstonu, gdje je padala obilna kiša. Zrakoplov se nije uspio zaustaviti na pisti, udario je u barijeru na njezinu završetku, prešao preko ceste i zaustavio se na obližnjoj plaži. U prvim izvješćima bilo je riječi o 40 ozlijeđenih.