Svijet U TREĆEM KRUGU GLASOVANJA

HDZ-ovac Bešlić opet gradonačelnik Mostara

Gradsko vijeće Mostara izabralo je u petak Ljubu Bešlića za novog gradonačelnika Mostara čak 438 dana od održanih općinskih izbora u ovoj državi i nakon 18 krugova glasovanja

MOSTAR - Kandidat HDZ-a BiH Ljubo Bešlić je u trećem krugu dobio 17 glasova vijećnika, a za njegova protukandidata Suada Hasandedića iz Stranke demokratske akcije glasovalo je 15 od 35 vijećnika Gradskog vijeća Mostara. Tri vijećnika bila su suzdržana tijekom tajnoga postupka glasovanja.

U prva dva kruga Hasandedić je pobijedio Bešlića s 15 prema 11, odnosno 15 prema 13. Za njih su glasovala dva bloka hrvatskih i bošnjačkih stranaka, no u odlučujućem krugu se pokazalo da su neopredijeljeni vijećnici Narodne stranke Radom za boljitak presudili pobjednika.

Bešlić, koji je gradonačelnik bio i u prethodnom mandatu, nakon izbora na sjednici Gradskog vijeća položio je prisegu.

U prvom istupu je kritizirao Ured visokog međunarodnog predstavnika što ranije nije posredovao u izmjeni mostarskog Statuta koji je prije nametnuo oko izbora gradonačelnika.

Mostarski gradonačelnik izabran je nakon što je visoki predstavnik Valenin Inzko u ponedjeljak izmijenio izborna pravila gradskog Statuta prema kojim se mostarski gradonačelnik u trećem krugu glasovanja može izabrati i bez natpolovične većine od 35 vijećnika Gradskog vijeća Mostara.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još