POLICIJA NA VRATIMA

Pojačana sigurnost u bolnici u kojoj je tijelo Kim Jong Nama

21.02.2017 u 09:34

Bionic
Reading

Naoružana policija došla je u utorak rano ujutro u bolnicu u Kuala Lumpuru u kojoj se nalazi tijelo Kim Jong Nama, javili su lokalni mediji, dok se čeka dolazak njegovog sina

Specijalne policijske snage došle su na patologiju kako bi čuvale tijelo ubijenog polubrata sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una, izvijestio je malezijski dnevnik The Star.

Kim Jong Nama ubile su dvije žene koje su ga napale otrovnom tekućinom u zračnoj luci u Kuala Lumpuru prošli tjedan.

Predstavnici medija okupili su se ispred mrtvačnice kako bi popratili dolazak sina Kim Jong Nama, koji je navodno doputovao u zemlju u ponedjeljak navečer kako bi preuzeo posmrtne ostatke svog oca.

Pjongjangu je poručeno da će tijelo biti predano najbližoj rodbini kada se istraga završi, priopćilo je u ponedjeljak malezijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Malezijske vlasti priopćile su u utorak da još trebaju utvrditi točan uzrok smrti Kim Jong Nama kao i potvrditi njegov identitet.

Službena identifikacija nije provedena jer se zasad još nije pojavio nitko od članova njegove uže obitelji, stoga se čeka dolazak njegova sina u bolnicu.

'Još se uvijek čeka da se utvrdi uzrok smrti i identitet', rekao je novinarima dr. Noor Hisham Abdullah, predstavnik malezijskog ministarstva zdravstva. 

Južnokorejski i američki dužnosnici izjavili su kako vjeruju da su sjevernokorejski agenti ubili Kim Jong Nama, koji je živio na kineskom teritoriju Makaa pod zaštitom Pekinga.