NIŠTA OD SAMOUPRAVE

Damask odbio UN-ov prijedlog o autonomiji istočnog Alepa

21.11.2016 u 11:49

Bionic
Reading

Damask u potpunosti odbacuje ideju samouprave u istočnim dijelovima Alepa koji se nalaze pod opsadom regularne vojske budući da to potkopava nacionalni suverenitet, ocjena je sirijskog ministarstva vanjskih poslova

Prema sirijskom ministru vanjskih poslova Validu Mualemu, zahtjev posebnog izaslanika Ujedinjenih naroda za SirijuStaffana de Misture u kojem traži da se tijekom pregovora na istoku Alepa osnuje autonomna oblast koja bi bila pod kontrolom oporbenih snaga, u potpunosti je neprihvatljiva jer se time, kako kaže šef sirijske diplomacije, narušava nacionalni suverenitet.

Istovremeno Mualem je ustanovio kako su danas primjetni pozitivni koraci kada je riječ o pronalasku rješenja za sirijski sukob. 'To ulijeva određeni optimizam i daje nam nadu da će političko rješenje biti pronađeno', kazao je Mualem.

U posljednjih nekoliko mjeseci situacija u Alepu se drastično zakomplicirala i u tijeku su teške borbe za kontrolu nad tim gradom između vladinih snaga, s jedne i terorista te predstavnika tzv. umjerene oporbe s druge strane.