SIN MONSTRUM

Ubio majku i osam dana tulumario uz leš

26.12.2008 u 12:28

Bionic
Reading

Igor Stanković (19) iz Niša ubio je majku Draganu (50) zato što mu je branila igranje videoigrica

Igor Stanković (19) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju majku Draganu Stanković-Nikić (50), čiji je leš krio osam dana u njihovom stanu. Kako prenosi srbijanski Press, Igor je pucao iz pištolja majci u glavu jer mu je branila igranje videoigrica! Poslije zločina, sin monstrum organizirao je tulum u stanu osam večeri zaredom.
Stravičan zločin dogodio se 15. prosinca u stanu obitelji Stanković u Deligradskoj ulici u Nišu. Kako Press saznaje iz izvora bliskog istrazi, ubojstvu je prethodila bezazlena svađa između Igora i Dragane, inače ugledne profesorice Medicinskog fakulteta u Nišu. Igor je bio ljubitelj videoigrica, a Dragana je željela da joj sin više uči, jer je bio student prve godine Ekonomskog fakulteta.

Igor je proveo cijelu noć za računalom igrajući videoigrice. Pred zoru Dragana se probudila i požalila se da joj smeta buka. Igor nije reagirao već je nastavio s igranjem. U šest sati ujutro uzeo je pištolj CZ 65 s prigušivačem koji je kupio na crno, prišao majci koja je spavala i ispalio joj jedan hitac u glavu! Zatim je nastavio igrati igrice – prenosi Press informaciju izvora bliskog istrazi.

Iste večeri mladić je pozvao svoju djevojku da dođe kod njega jer mu je majka, navodno, otputovala u Njemačku.
Djevojka je danima boravila u stanu u kojem se nalazila ubijena žena! Igor je vrata sobe zabarikadirao krevetom i nije ih otvarao. Skoro svake večeri radio je tulume, i iako su mu djevojka, ali i njegovi prijatelji, prigovarali da nešto užasno smrdi u stanu, on je odgovarao da taj nesnosan miris dolazi izvana.

Rodbini i Draganinim kolegama, koji su se raspitivali o njoj, govorio je da je otputovala u Njemačku na liječenje od raka i da tamo radi iako je ona bila potpuno zdrava. Rodbina je posumnjala da joj se nešto desilo, pa je 23. prosinca prijavila njezin nestanak policiji - rekao je izvor Pressa i dodao:

Kada se policija počela raspitivati o Dragani, Igor je odlučio ukloniti leš. Tijelo je zapakirao u vreće, umotao ga u ceradu i zalijepio ljepljivom trakom. Leš majke potom je odnio na tavan obiteljske vikendice u selu Oblačina kod Niša. Također, uklonio je i tragove ubojstva. Okrvavljeni krevet je rastavio i bacio u kontejner, a tepihe, oružje i veću sumu novca odnio je kod prijatelja.

Postoji sumnja da je Igor dulje vrijeme planirao majčino ubojstvo. Svojim poznanicima govorio je da Dragana planira ići raditi u Njemačku, a pronađeni su i dokazi da je Igor pripremao uklanjanje leša, ali ga je u tome spriječilo hapšenje. Prije ubojstva, Igor je na svojoj stranici na Facebooku ostavio nekoliko svojih fotografija s pištoljem u ruci.