ZAPRIJETIO IM VUČIĆ

Nakon Loto skandala, čelnik srbijanske lutrije podnio ostavku

30.07.2015 u 14:54

Bionic
Reading

Zbog izvlačenja srbijanskog lota u kojem je prvo pojavio broj kombinacije, a tek potom kuglica s tim brojem, ostavku je podnio direktor Državne lutrije Srbije, a Lutrija je u priopćenju navela kako je 'incident nastao kao posljedica tehničke greške do koje je došlo omaškom operatera'

Nakon što se u preksinoćnjem izvlačenju 59. kola srbijanskog lota peti broj kombinacije prvo pojavio na ekranu, a tek potom je kuglica s tim brojem izašla iz bubnja, direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović podnio je ostavku iz moralnih razloga, prenosi srbijanski Blic.

U povodu incidenta oglasila i sama Državna lutrija koja je u priopćenju kazala kako 'je incident nastao kao posljedica tehničke greške do koje je došlo omaškom operatera'.

Podsjetimo, nakon dosad neviđenog skandala s izvlačenjem dobitne kombinacije lota, predsjednik Skupštine Državne lutrije Srbije Vladimir Đukanović obrušio se na zagrebačku tvrtku Nirvana koju smatra najodgovornijom za propust. No vlasnik Nirvane Arsen Dobrota odbacio je optužbe na račun svoje tvrtke i softvera kazavši kako softver koji koristi srbijanski loto uopće nije izradila njegova tvrtka.

Štoviše, Dobrota je naglasio kako se još prije nekoliko godina povukao iz posla s tamošnjom lutrijom budući da mu nije plaćala za usluge zbog čega je pokrenuo i sudski spor.

Inače, više javno tužiteljstvo u Beogradu izdalo je nalog policiji za istragom kako bi se doznalo tko je kriv za skandal u izravnom televizijskom prijenosu na televiziji Prva, a nakon blamaže uživo oglasio se i srbijanski premijer Aleksandar Vučić opisavši stanje u Državnoj lutriji kao 'za nijansu bolje od katastrofe' dodavši kako zna 'gdje će boraviti i otputovati svi koji su u tome' te zaključivši da 'je put do zatvora kratak'.