IZAZIVANJE PANIKE

Crnogorski novinar uhićen zbog lažne vijesti

14.09.2009 u 10:50

Bionic
Reading

Crnogorska policija uhitila je novinara i voditelja Korona radija Dušana Vujovića (22) iz Bara jer je objavio lažnu vijest o ubojstvu koje je navodno počinio serijski ubojica

Policija je priopćila da je Vujović uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje panike i nereda. U priopćenju se navodi da je Vujović, objavljujući putem radija lažnu vijest, izazvao paniku kod građana. On je, kako se navodi, u svojstvu voditelja programa na tom radiju objavio da se osoba koja je izvršila više kaznenih djela, između ostalih i 'ubojstvo djevojke u Šušnju', nalazi u Baru, prenosi Pincom.info.

'S obzirom na to da se ništa slično na području Crne Gore nije dogodilo, on je lišen slobode i zadržan', stoji u priopćenju.

Mediji su ranije objavili da je crnogorska policija početkom rujna od kolega iz Srbije dobila operativni podatak da se Sead Šećerović, koji se sumnjiči za seriju napada nožem na području Novog Pazara, nalazi u Crnoj Gori, prenosi Beta. Uprava policije do sada nije izdala službeno priopćenje tim povodom, ali je vijest o opasnom mladiću izazvala paniku, posebno u Rožajama gdje se, prema prvim informacijama, navodno krio.