VEĆ PRIJETE TREĆEMU

Islamisti ubili još jednog novinara kao poruku SAD-u

02.09.2014 u 20:16

Bionic
Reading

Islamska država objavila je još jedan stravični video ubojstva već drugog novinara. Ovaj put riječ je o američkom novinaru Stevenu Sotloffu. Egzekutor je ponovno maskirani 'borac' Islamista

Video je na internetu objavljen u utorak 2. rujna, a u njemu novinar Sotloff drži, čini se, unaprijed napisani govor.

Obraćajući se američkom predsjedniku Baracku Obami, Sotloff izgovara riječi: 'Vaša vanjska politika i intervencija u Iraku trebala je sačuvati živote i interese Amerikanaca. Zašto onda ja moram svojim životom plaćati cijenu vašeg miješanja?'

Nakon govora, maskirani čovjek koji također govori engleski jezik, odrubljuje glavu američkom novinaru. Poručio je Obami da se 'vratio zbog njegove vanjske politike prema Islamskoj državi'.

Sotloff, i dvojica koje Reuters ne želi imenovati, dio su 10 'Zapadnjaka' koje Islamska država drži u zatočeništvu. Donedavno se za njih tražila samo otkupnina, no američka vlada drži se politike da ne plaća otkupnine niti pregovara s Islamskom državom.

U videu egzekutor već prijeti drugom taocu imenovanom kao David Cawthorne Haines i poručuje Americi da ostavi 'njihove ljude na miru'.