PAO ZBOG OLUJE

Pronađena crna kutija alžirskog zrakoplova, nema preživjelih

25.07.2014 u 07:26

Bionic
Reading

Loše vrijeme najvjerojatniji je uzrok pada alžirskog zrakolova sa 116 putnika nad Malijem, objavili su francuski dužnosnici i istaknuli da nesreću nitko nije preživio

Francuski predsjednik Francois Hollande kazao je kako nema preživjelih u padu alžirskog zrakoplova MD-83.

Govoreći na hitnom sastanku, Hollande je objavio da je pronađena jedna od dvije crne kutije te da je odnesena u grad Gao u sjevernom Maliju.

Istražitelji na mjestu nesreće zaključili su da se zrakoplov raspao prilikom udara o tlo, kažu dužnosnici, sugerirajući kako to znači da vjerojatno nije bio meta napada.

'Zrakoplov je uništen u trenutku udara u zemlju', rekao je francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve radiju RTL, govoreći o letjelici u kojoj je bio 51 francuski državljanin i koja se u četvrtak srušila u Maliju blizu granice s Burkinom Faso.

'Mislimo da se zrakoplov srušio zbog razloga povezanih s vremenskim uvjetima. U ovom trenutku ne možemo isključiti ni druge mogućnosti, ali to je najizglednija teorija', istaknuo je Cazeneuve.

I ministar prometa Frederic Civillier kazao je da Francuska od početka isključuje mogućnost da je zrakoplov bio napadnut i istaknuo kako su mali izgledi da ima preživjelih.

RTL Autor: RTL

Francuska vojska osigurava mjesto nesreće

Francuska je u petak priopćila da je poslala vojnu postrojbu koja bi trebala osigurati mjesto nesreće alžirskog zrakoplova u kojem je bilo 110 putnika i članova posade a ostaci su mu pronađeni u Maliju, u blizini granice s Burkinom Faso.

Zrakoplov, u kojem je bio 51 francuski državljanin, jasno je identificiran unatoč tome što se raspao, kaže se u priopćenju iz ureda francuskog predsjednika Francois Hollandea.

"Francuska vojna postrojba poslana je da osigura mjesto i prikupi prve informacije", dodaje se u priopćenju.

Po kompaniji Air Algerie, avion je poletio iz Ouagadougoua sa 110 putnika i članova posade prema Alžiru u noći na četvrtak. Nestao je s radara pedesetak minuta nakon polijetanja.