Svijet ZBOG SANKCIJA

Sjeverna Koreja prijeti odmazdom bez milosti

  • Autor: Hina
  • 16.8.2009 16:01:26
  • 16.8.2009 15:57:33

Sjeverna Koreja vratila se u nedjelju prijetnjama, nakon nedavnih pomirbenih gesti prema SAD-u i Južnoj Koreji, i upozorila je dvije zemlje da će na jačanje sankcija nametnutih vladi i na svaku prijetnju nuklearnim oružjem odgovoriti "odmazdom bez milosti".

Ako SAD i Južna Koreja pojačaju sankcije i dovedu konfrontaciju do ekstremne faze, Pjongjang će odgovoriti "odmazdom bez milosti", priopćila je sjevernokorejska vojska.

Seul i Washington počinju u ponedjeljak svoje godišnje vojne vježbe koje Pjongjang smatra pripremom za invaziju.

"Ako američki imperijalisti i južnokorejska vlada zaprijete nuklearnim napadom odgovorit ćemo im na isti način", navodi se u priopćenju koje u nedjelju prenosi novinska agencija KCNA.

Sjeverna i Južna Koreja su tehnički još u ratu jer se njihov oružani sukob 1950-53. godine završio prekidom vatre, ali mirovni sporazum do sada nije potpisan.

SAD u Južnoj Koreji ima više od 28.000 raspoređenih vojnika, čiji je zadatak potpora južnokorejskoj vojsci, koja broji 670.000 vojnika. Sjeverna Koreja ima oko 1,2 milijuna vojnika, ali puno lošije naoružanje od američke i južnokorejske vojske.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još