AFGANISTAN

Nađeno tijelo poljskog časnika; ubijeno petnaestak talibana

11.08.2009 u 12:26

Bionic
Reading

Poljska vojska objavila je u utorak u Varšavi da je pronađeno tijelo časnika poljske vojske nestalog u ponedjeljak tijekom napada afganistanskih pobunjenika na poljsko-afganistansku vojnu ophodnju na istoku Afganistana, a afganistanski dužnosnici kažu da je u odvojenim napadima u drugim dijelovima zemlje ubijeno petnaestak talibana.

U napadu na poljsko-afganistansku ophodnju, kako piše agencija France presse, najmanje tri afganistanska vojnika i dva policajca izgubila su život. Poljska je izgubila časnika a još četiri njezina vojnika su ranjena.

Na jugu Afganistana, jakom uporištu talibana, ubijeno je u ponedjeljak u napadima i zračnim udarima desetak talibanskih pobunjenika, javila je agencija AP.

Afganistanski dužnosnik Wazir Kan kazao je da su oni ubijeni kasno u ponedjeljak u području između provincija Gazni i Zabul, te da u tom napadu nije bilo gubitaka na strani afganistanskih i koalicijskih snaga.

Jedan je drugi afganistanski dužnosnik potvrdio u utorak da je također u jučerašnjem napadu u Pul-e-Alamu, prijestolnici regije Logar, 50 kilometara južno od Kabula, ubijeno šest talibana koji su napali vladine zgrade.