NOVI SKANDAL

Crkva kupila najveću gay saunu

12.03.2013 u 13:56

Bionic
Reading

Nakon skandala koji su u novije vrijeme potresli Vatikan, sad je izbio novi. Otkriveno je kako se u zgradi u Rimu za koju je Katolička crkva platila 23 milijuna eura nalazi i najveća gay sauna u Europi, piše portal CroL.hr

Samo dan prije početka konklave koja bira novog papu, to je otkriće vatikanskom višem službeniku, kardinalu Ivanu Diasu, koji koristi 12-sobni stan na prvom katu zgrade, točno iznad ulaza u gay saunu, stvorilo niz neugodnosti, piše portal CroL.hr

76-godišnji kardinal sudjelovat će u izborima u Sikstinskoj kapeli, ali tamo ulazi osramoćen nakon što je otkriveno da stanuje samo nekoliko metara od ulaza u najveću gej saunu u Europi, Europa Multiclub. Osim Diasa, koji je na glasu kao veoma konzervativan, u zgradi još 18 velikih stanova koriste katolički svećenici.

Inače, na internetskoj stanici saune stoji videoreklama za 'bear night' (noć medvjeda) u kojemu muškarac izvodi striptiz prije presvlačenja u svećeničku odoru. To je Bruno, 'dlakav i debeo pastir duše, slobodan za glazbu svog župnika, koji ostaje u tangama jer želi izložiti dušu i tijelo.

Čitatelji talijanskih gej internetskih stranica šale se na kardinalov račun. 'Ups, pogriješio sam vrata. Mislio sam da je kapelica... Ako se bojite da će vas netko vidjeti kako ulazite u gej saunu, što ćete napraviti ako imate milijune eura koje ste pokrali Talijanima? Kupite čitavu zgradu sa saunom', duhovito je prokomentirao jedan od njih.

Ovo je već drugi 'vatikanski gej skandal' Od Benediktova odreknuća 11. veljače. Desetak dana poslije toga, La Repubblica je objavila kako je na njegovu odluku utjecao izvještaj u kojemu se navodi da su različiti lobiji, uključujući gej lobi, vršili 'neprikladan utjecaj' na unutarnju politiku Svete stolice.