BOSANSKI LONAC

Dodik ne dopušta da mu sude muslimani

10.12.2008 u 17:46

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je u srijedu kako vlasti Republike Hrvatske u suradnji sa Sarajevom sustavno rade na uništenju tog entiteta

BANJA LUKA - "Sve je to dio koordinirane kuhinje iz Sarajeva", kazao je Dodik u Banjoj Luci novinarima koji su ga ponovno pitali što misli o izjavama hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića u kojima je optužio premijera RS-a da nastavlja politiku Slobodana Miloševića i čini sve ne bi li taj entitet odcijepio od BiH.

Dodik je ustvrdio kako se hrvatski dužnosnici koriste svakom prilikom ne bi li doveli u pitanje opstanak RS-a, a za predsjednika Mesića je kazao kako svoje ocjene iznosi na temelju onoga što mu se servira iz Sarajeva te da uporno izbjegava odgovoriti na pitanja o povratku Srba izbjeglih iz Hrvatske.

Dodao je da je to povezano i s dokumentacijom koju je od Vlade RS-a tražilo Tužiteljstvo BiH radi otvaranja istrage o okolnostima pod kojima je građena nova zgrada Vlade RS-a te o gradnji autoceste Banja Luka - Bosanska Gradiška. Dokumentaciju o tim projektima Dodikova je Vlada tek nakon snažnih pritisaka međunarodne zajednice pristala predati Tužiteljstvu BiH.

Premijer RS-a tvrdi kako je cijeli slučaj zapravo urota te kako ne će dopustiti da mu sude suci muslimani.

"Nama je neprihvatljivo da nam sude suci muslimani... Mislimo da su oni negativno nastrojeni samo zašto što su Bošnjaci", kazao je Dodik, dovodeći u pitanje legitimitet Suda BiH i to zbog nacionalne pripadnosti članova sudskog vijeća.

Dodik je dodao kako je BiH "nakaradna zemlja".