POD DANILOVGRADOM

Tresla se Crna Gora na 4,5 stupnjeva Richtera

13.11.2012 u 09:32

Bionic
Reading

Potres jačine 4,5 stupnjeva po Richteru, s epicentrom na dubini od 17 kilometara pod Danilovgradom, pogodio je nakon ponoći Crnu Goru

Potres magnitude 4 stupnja pogodio je u 00.18 sati Crnu Goru, pokazuju podaci Euromediteranskog seizmološkog centra. Prema tom izvoru, koji automatski registrira potrese, epicentar je bio kod Danilovgrada, piše podgorička Pobjeda.

Jačina tog potresa u hipocentru iznosila je 4,5 stupnjeva Richterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VI do VII stupnja Mercallijeve ljestvice. Žarište potresa locirano je na dubini od 17 kilometara, objavio je Seizmološki zavod Crne Gore.

'Na osnovi numeričkog modela promjene intenziteta s rastojanjem u ovoj regiji, magnitude potresa i dubine hipocentra, taj potres mogao je izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području', objavljeno je na portalu SZCG.

Nakon potresa u 00.18 uslijedila su još dva slabija potresa, pokazuju podaci Euromediteranskog seizmološkog centra. U 00.39 sati zabilježen je potres magnitude 2,3 stupnja, a u 00.49 potres magnitude 2 stupnja.

Potres je, sudeći po društvenim mrežama, uznemirio mnoge koji su se žalili da ih je probudio, pišu Vijesti.