Svijet NIJE BILO TEŠKOĆA

Krško po očekivanjima ponovno u mreži u srijedu

Nuklearka Krško prema predviđanju će opet biti uključena u elektroenergetski sustav Slovenije i Hrvatske u srijedu nakon što je u nedjelju ujutro privremeno zaustavljena iz preventivnih razloga zbog nečistoća u nabujaloj rijeci Savi kojom se hladi njezin sekundarni krug, izjavio je tehnički direktor nuklearke Predrag Širola

S prevetivnim zaustavljanjem nuklearke nije bilo teškoća, a prije njene sinkronizacije potrebno je idućih dana izvršiti preventivne preglede i ukloniti manje nedostatke, rekao je u nedjelju popodne Širola za Slovensku tiskovnu agenciju STA.

Dodao je kako današnje zaustavljanje rada nuklearke zbog nečistoća koje je donijela narasla rijeka Sava drugo zaustavljanje iz tog razloga u povijesti nuklearke Krško. Prvo se dogodilo u vrijeme jesenskih visokih vodostaja prije sedam godina.

222893,219464,218327,214457

Širola je rekao da je današnje zaustavljanje nuklearke nepovoljno za elektroenergetske sustave Slovenije i Hrvatske, ali da obje države imaju osigurane rezervne dobavljače struje za takve neočekivane ispade nuklearke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još