MISTERIOZNO UBOJSTVO

Usred Bruxellesa likvidiran šef u ExxonMobileu

26.10.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Nicolas Mockford (60), izvršni direktor u naftnom gigantu ExxonMobileu, likvidiran je naočigled svoje supruge ispred talijanskog restorana u predgrađu Bruxellesa u Belgiji

Očevici su za Guradian izjavili da je par prelazio cestu prema svom automobilu marke Lexus neposredno prije ubojstva. Dva muškarca su viđena kako bježe s mjesta zločina, a jedan je nosio motociklističku kacigu. Ubojstvo se dogodilo još 14. listopada, ali je belgijska policija objavila embargo na objavljivanje u medijima u, kako su smatrali, interesu istrage.

Motivi ubojstva nisu jasni. Policija je razmatrala mogućnost da se radi o pokušaju krađe skupocjenog automobila, ali na kraju automobil nije ukraden. Belgijska policija i tužiteljstvo i dalje ne želi objavljivati detalje zločina pravdajući se kako je to uobičajeno kada je riječ o teškim ubojstvima.

Mockford je zaposlenik ExxonMobilea još 70-ih godina prošlog stoljeća i dogurao je do pozicije šefa marketinga za tehnologije visokih mogućnosti u ExxonMobil Chemicalsu Europe, gdje je promovirao nove oblike ekoloških goriva. Nedavno se iz Velike Britanije preselio te je živio između Belgije i Singapura.

Sa suprugom je u braku već 15 godina, a iz prvoga braka ima troje odrasle djece koja žive u Velikoj Britaniji. Neimenovani član obitelji je za medije izjavio da se radilo o profesionalnom ubojici. 'Iznenađeni smo sa ovim što se dogodila. Nicka su svi voljeli. Bio je obiteljski čovjek, blage naravi', izjavio je isti izvor.