Svijet KOALICIJA DRŽAVE I HULIGANA

Zabranjena Parada ponosa u Beogradu!

Parada ponosa zakazana za 6. listopada u Beogradu je zabranjena, saznaje B92. Obrazloženje za zabranu Parade dat će premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić

Osim Parade ponosa, zabranjeni su svi skupovi najavljeni za subotu, 6. listopada. Odluku o zabrani MUP je donio na osnovi sigurnosnih procjena, javlja B92.

Ranije tijekom dana patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej je zatražio od predsjednika vlade Ivice Dačića zabranu Parade, kao i spornu izložbu 'Ecce Homo' koja bi treba biti otvorena u okviru tjedna Pridea.

Patrijarh je naveo da je riječ o 'nagoviještenoj tragično-komičnoj paradi srama, koja baca tešku moralnu sjenu na Beograd'.

Prema riječima Gorana Miletića, organizatori Parade dobili su obrazloženje od MUP-a u kojem, kako kažu, 'ne piše apsolutno ništa' osim zakonskog članka u kojem navode da je procijenjeno da tijekom toga skupa može doći do ugrožavanja sigurnosti.

'Ako je prošle godine bila kapitulacija države, ovo je otvorena koalicija s huliganima budući da su predstavnici izvršne vlasti u potpunosti preuzeli argumente ekstremističkih organizacija, pa i njihove zahtjeve', kazao je Miletić za B92.

Danima je trajala neizvjesnost u vezi s tim hoće li Parada ponosa biti održana, a premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova je danima ponavljao da će Parada biti zabranjena ukoliko se procijeni da postoje visoki sigurnosni rizici za održavanje tog skupa.217950,217419,216359,212634
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još