Svijet CLINTON HOLLANDEOVIM STOPAMA

'Više oporezivati bogate i to svugdje!'

  • Autor: P. S.
  • 25.9.2012 14:51:43
  • 25.9.2012 13:13:00

Nije tajna da vanjska politika SAD-a ima tendenciju odražavanja svjetskih stavova stanara u Bijeloj kući. Zagovarači slobodnog tržišta zazivat će još slobodnija tržišta, čak i kada preuzmu formu korumpirane privatizacije koja je pridonijela uzletu ruskih oligarha. A Obamina administracija misli kako se bogati moraju oporezivati više i to svugdje, prenosi Business Insider

'Jedno od pitanja koje propovijedam diljem svijeta jest prikupljanje poreza na pravedan način - pogotovo od elite u svakoj zemlji', rekla je američka državna tajnica Hillary Clinton u svom govoru u ponedjeljak.

Iako je Clinton istaknula da je 'izvan politike' u svojoj zemlji, publika već raspravlja o njezinoj izjavi u kontekstu predsjedničkih izbora.

'Činjenica je da elite u svakoj zemlji zarađuju novac. Postoje bogati ljudi posvuda, a ipak oni ne pridonose rastu vlastitih zemalja', dodala je Clinton.

Što je Clinton mislila pod 'pridonijeti rastu', tek se otkriva. Na njezinom popisu je doprinos izgradnji škola i bolnica, a ne ulaganje u vlastiti posao, što je konvencionalno značenje pridonošenja rastu.

151232,194377,213951,182102
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još