DEFINITIVNO

Bivša starleta i pjevačica u srbijanskom parlamentu

02.07.2012 u 10:13

Bionic
Reading

Bivša pjevačica grupe Models i model Nevena Adžemović postat će zastupnica u novom sazivu srbijanskog parlamenta

Ona se kandidirala na listi 'Pokrenimo Srbiju' Tomislava Nikolića pod rednim brojem 75, a kako će koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke biti dio vlade, otvorio se prostor za njeno političko djelovanje. Bivša pjevačica aktivno se politikom bavila kroz stranku Nova Srbija (NS). Dubravka Filipovski, potpredsjednica NS, potvrdila je da će Adžemović biti zastupnica novom sazivu parlamenta.

'Naša koalicija je osvojila 73 mandata, a budući da ćemo biti dio vlasti, logično je da će biti podnošenja ostavki, pa se otvara prostor i za ostale kandidate s liste da postanu zastupnici. Nevena je sigurno jedna od njih. Smatram da će biti pravo osvježenje. Bit ćete ugodno iznenađeni. Sigurno je da će se brzo uklopiti, a imat će i punu podršku starijih kolega koji imaju dug zastupnički staž', kazala je Filipovski.

Adžemović ima bogatu prošlost kada su skandali u pitanju. Godinama se polugola pojavljivala na nastupima, razmirice rješavala tučnjavom, izlazila je isključivo s moćnim ljudima Srbije, a dva puta se udala i razvela. Svoje prve estradne korake napravila je sa 16 godina, kada je svojim bujnim poprsjem privukla pažnju muškog dijela publike.