Svijet ISLAMSKI KONGRES U PARIZU

Francuska zabranila ulazak četvorici muftija i imama!

Francuske vlasti zabranile su u četvrtak ulazak u zemlju četvorici muslimanskih muftija i imama koje je pozvala islamska organizacija bliska Muslimanskoj braći, izrazivši istovremeno žaljenje zbog dolaska švicarskog islamologa egipatskog podrijetla Tarika Ramadana

U zajedničkom priopćenju, ministar unutrašnjih poslova Claude Gueant i ministar vanjskih poslova Alain Juppe odbili su ulazak u Francusku bivšem velikom muftiji Jeruzalema Akrimu Sabriju, Saudijcu Ajedu Bin Abdalahu Al Qarniju, egipatskom imamu Safvatu Al Hijaziju i saudijskom imamu Abdalahu Basfaru.

Muslimanski vjerski dužnosnici trebali bi sudjelovati na kongresu Unije islamskih organizacija u Francuskoj (UOIF) od 6. do 9. travnja u pariškom predgrađu.

U priopćenju dvojice ministara izražava se žaljenje što je UOIF na kongres pozvao Tarika Ramadana, čija su 'stajališta i prijedlozi suprotni duhu Republike'.

Islamski intelektualac Tarik Ramadan je unuk Hasana al-Bana, utemeljitelja Muslimanske braće 1928. godine u Egiptu. To je najstariji islamski sunitski pokret čija dogma 'tavhid' (jedinstvo Boga) podrazumijeva stapanje vjere i politike.
175745,161415,126938,111588
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još