POSEBNI KOORDINATOR

Picula predvodi promatrače na predsjedničkim izborima u Rusiji

28.02.2012 u 15:36

Bionic
Reading

Potpredsjednik parlamentarne skupštine OESS-a i član saborskoga izaslanstva u toj skupštini Tonino Picula predvodit će misiju promatrača OESS-a na predstojećim predsjedničkim izborima u Rusiji koji se održavaju u nedjelju, priopćila je u utorak parlamentarna skupština OESS-a u Kopenhagenu

Piculu je za voditelja promatračkoga izaslanstva Parlamentarne skupštine OESS-a imenovao predsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Petros Efthymiju, a predsjedatelj OESS-a i irski ministar vanjskih poslova Eamon Gilmore odredio je Piculu za posebnoga koordinatora koji će voditi cjelokupnu promatračku misiju OESS-a.

Promatračkoj misiji OESS-a priključit će se i promatračka izaslanstva Europskoga parlamenta i Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

Kao posebni koordinator promatračke misije OESS-a, Tonino Picula djeluje kao središnji politički čimbenik koji će sastaviti preliminarnu ocjenu ruskih predsjedničkih izbora neposredno nakon promatranja izbora, navodi se u priopćenju.

Picula je nedavno vodio i promatračku misiju u Kazahstanu te prije toga u Moldaviji. Obavljao je dužnost hrvatskog ministra vanjskih poslova u vladi Ivice Račana, a sada je zastupnik u Saboru i član odbora za vanjsku politiku hrvatskoga Sabora.