PIONIR MALIH EKRANA

Julian Assange pokreće vlastiti TV šou

24.01.2012 u 10:04

Bionic
Reading

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange najavio je da će biti voditelj novog TV serijala, u kojem će intervjuirati 'ključne političke igrače, mislioce i revolucionare' iz svih krajeva svijeta

U priopćenju za medije objavljenom na internetskoj stranici WikiLeaksa u ponedjeljak, Assange je poručio da će serijal od 10 emisija biti posvećen 'svijetu sutrašnjice' i donositi intervjue s 'ikonoklastima, vizionarima i insajderima moći'.

'U ovom serijalu istražit ću mogućnosti za našu budućnost kroz razgovore s onima koji je oblikuju', naveo je Assange. 'Kako možemo odrediti naše putove dok se krećemo prema utopiji ili distopiji? Ovo je uzbudljiva prilika da razmotrimo viziju mojih gostiju kroz novi stil šoua koji će propitati njihove filozofije i nastojanja na dublji, jasniji način nego što je to ikada ranije učinjeno'.

Assange je bio uhićen temeljem tjeralice švedskih istražitelja zbog optužbi za seksualni napad na dvije žene tijekom posjeta Švedskoj u kolovozu 2010. Osnivač WikiLeaksa, koji odbacuje optužbe, trenutačno u kućnom pritvoru u Londonu čeka saslušanje na britanskom vrhovnom sudu o svojoj žalbi protiv izručenja Švedskoj.

WikiLeaks navodi da će novi TV serijal krenuti polovicom ožujka, ali ne otkriva odakle će se i na kojim TV mrežama emitirati.

Prema priopćenju, serijal će moći pratiti više od '600 milijuna gledatelja putem kabelske televizije, satelita i zemaljskih mreža'.

Zainteresiranima za licenciranje serijala poručuje se da kontaktiraju s produkcijskuom tvrtkom Quick Roll, specijaliziranom za 'emitiranje i publiku novih medija'.

'WikiLeaks, kao najhrabriji svjetski izdavač, na prvoj je liniji globalnog pokreta za razumijevanje i promjenu', piše u priopćenju.

'Njegov osnivač, Julian Assange, kao predmet istrage u SAD-u koja traje već više od 500 dana, jedan je od najprepoznatljivijih svjetskih revolucionara. Kao pionir borbe za pravedniji svijet i žrtva političke represije, on je u jedinstvenoj poziciji da katalizira globalnu raspravu o tome kako krenuti dalje'.

Zaključno, najavljuje se da će Assange okupiti kontroverzne glasove sa svih strana političkog spektra, pri čemu će svaki gost ponuditi prozor u svijet sutrašnjice i ideje kako osigurati svjetliju budućnost.

Pritom se ne navodi nijedno ime Assangeovih potencijalnih gostiju.