Svijet KRATKO I JASNO

Tadić: Srbija nikada neće priznati Kosovo

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u subotu u manastiru Visoki Dečani na Kosovu da Srbija nikada neće priznati neovisnost Kosova, prenose srbijanski mediji

'Vi znate koji je moj odgovor. On je kratak i jasan, nikada!', odgovorio je Tadić na novinarsko pitanje hoće li ikada priznati neovisnost nešadašnje srbijanske pokrajine.

Srbijanski predsjednik sudjelovao je u subotu ujutro na božićnoj liturgiji u manastiru Dečani na jugozapadu Kosova kamo je doputovao u petak navečer na Badnjak.

Na putu prema Dečanima albanski prosvjednici kamenovali kolonu vozila u kojoj je bio Tadić i članovi državnog izaslanstva. Skupina od oko 200 kosovskih Albanaca, aktivista pokreta Samoopredjeljenje, bacala je kamenje na Tadićevu kolonu koju su pratili pripadnici policijske i pravosudne misije EU-a na Kosovu - EULEX.

Samopredjelenje je kasnije priopćilo da 20 njegovih aktivista ozlijeđeno u sukobu s policijom te da su zatražili liječničku pomoć u Domu zdravlja u Dečanima.

Istovremeno, potpredsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić u Beogradu je rekao da su najvažniji ciljevi Srbije u 2012. jaka država, učinkovita i odgovorna vlast, srpska sloga, kompromis s Europom i dijalog s Prištinom.

Srbije treba biti što više na Kosovu i svuda gdje se brane srpski interesi, rekao je čelnik Socijalističke partije Srbije i ministar unutarnjih poslova Dačić u intervjuu Tanjugu u povodu početka izborne 2012.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još