Svijet INCIDENT NA KOSOVU

Kamenovana kolona vozila s Borisom Tadićem

Albanski prosvjednici u petak su kod Dečana na jugozapadu Kosova kamenovali kolonu vozila u kojoj je bio srbijanski predsjednik Boris Tadić i članovi državnog izaslanstva

Skupina od oko 200 kosovskih Albanaca, aktivista pokreta Samoopredjeljenje, bacala je kamenje na Tadićevu kolonu, koju su pratili pripadnici policijske i pravosudne misije EU-a na Kosovu - EULEX.

Kosovska policija, koja je osiguravala prometnicu, sukobila se s prosvjednicima nastojeći ih udaljiti od ceste i spriječiti ih da je blokiraju.

Pokret Samopredjelenje je priopćio da 20 njegovih aktivista ozlijeđeno u sukobu s policijom, te da su zatražili liječničku pomoć u Domu zdravlja u Dečanima.

Prištinski mediji su javili da je kolona ipak uspjela stići do manastira Visoki Dečani, gdje je predsjednik Tadić sudjelovao na liturgiji povodom pravoslavnog Božića.

'Bačeno je nešto kamenja i određeni broj automobila je lakše oštećen. Automobil predsjednika Tadića nije pogođen', izjavio je glasnogovornik Eulexa, Nicholas Hawton.

Tadić tradicionalno posjećuje manastir iz 14. stoljeća u Dečanima kako bi obilježio pravoslavni Božić 7. siječnja. Njegovi raniji posjeti u pravilu su prolazili bez izgreda.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još