Svijet NEMA SVAĐE

Idila između Rusa i Amerikanaca - u svemiru

  • Autor: Hina
  • 10.4.2009 17:27:36
  • 10.4.2009 17:20:10

Ruski i američki astronauti u petak su izjavili kako nisu istinite priče o svađama zbog hrane i opreme na međunarodnoj svemirskoj postaji

Američki astronaut Michael Fincke, Rus Jurij Lončakov i američki svemirski turist Charles Simonyi rekli su nešto o tome dva dana nakon povratka na Zemlju. U novinskom intervjuu objavljenu samo nekoliko dana pošto je u ožujku uzletio prema postaji, ruski astronaut-veteran Genadij Padalka rekao je da svađe na Zemlji, zbog vode, hrane i zahoda na postaji, štete moralu posade i otežavaju suradnju Rusa i Amerikanaca.

Novaja Gazeta objavila je Padalkin intervju u kojem govori i o tome kako su se pravila promijenila otkako je Rusija počela ostalim svemirskim agencijama naplaćivati ono čime se služe njihovi astronauti. U petak su Fincke, Lončakov i Simonyi rekli da, ako je svađa i bilo, bilo ih je na Zemlji, ne u svemiru, i ne među svemirskim putnicima.

'Boljega partnerstva nikad nije bilo među ljudskim bićima. Gradimo najbolju svemirsku postaju. Idemo zajedno među zvijezde', rekao je Fincke novinarima u ruskom svemirskom središtu blizu Moskve. 'Zato nemojmo da nas te male stvari spriječe u izgradnji toga partnerstva'. 'Zove s Međunarodna svemirska postaja upravo zato što ondje rade ljudi različitih narodnosti', dodao je Lončakov.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još