Svijet CIJENA DEMOKRACIJE

Putin ne vidi ništa nenormalno u valu ruskih prosvjeda

Ruski premijer Vladimir Putin ocijenio je u subotu da nema ništa nenormalno u tome što "sve bruji" u Rusiji, suočenoj s velikim valom prosvjeda, dodajući da je to "cijena koju treba platiti za demokraciju"

"Mi smo usred političkog ciklusa, parlamentarni izbori su završeni, a predsjednički slijede", kazao je Putin u obraćanju građanima u povodu kraja godine.

"U takvim razdobljima, političari iskorištavaju osjećaje građana, sve je pomalo destabilizirano, sve bruji, ali to je cijena koju treba platiti za demokraciju. Nema ništa nenormalnog u tome", dodao je on.

Režim Vladimira Putina suočava se s najvećim prosvjednim pokretom od njegova dolaska na vlast 2000. godine, malo više od dva mjeseca prije predsjedničkih izbora u ožujku na kojima je kandidat za treći mandat u Kremlju, nakon četverogodišnjeg izbivanja iz Kremlja kojeg je odradio na čelu vlade.

Govoreći o ekonomskom stanju u zemlji, Putin je rekao da "Rusija izgleda kao otok stabilnosti" u vrijeme krize u eurozoni. "Mi smo krizu prevladali, gospodarstvo raste. To sugerira da će nam sljedeća godina biti uspješna", kazao je.

Svim stanovnicima Rusije poželio je sretnu novu godinu. "Želim vam svima sreću i napredak, neovisno o političkom opredjeljenju, onima lijevo, desno, onima na vrhu i na dnu", rekao je Putin.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još