BLUD, BRAKOLOMSTVO I ORGIJE

Bošnjačka Islamska zajednica ošinula po Novoj godini

29.12.2011 u 17:29

Bionic
Reading

Malo tko se neće složiti da je Nova godina ispražnjena od bilo kakvog suvislog značenja, no zašto onda nekog čudi što ga ljudi imaju potrebu nakrcati hektolitrima alkohola i inih podražaja hipofize. Kakogod, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini napisala je pamflet u kojem poziva vjernike da 'na vrijeme' uglase svjetlo i razmišljaju o svojem zdravlju i obitelji

Da je slavlje Nove godine iz ikojeg razloga religiozno ili duhovno obojeno – dakako u duhovnosti koja ne proizlazi iz islamske tradicije - još bi se i razumjela reakcija muslimanskih čelnika Bosne i Hercegovine, ali ovako, kao bezvezni doček datuma koji ima pjesničku, a ne nadnaravnu funkciju, pomalo zadivljuje izljev napalma iz islamske središnjice susjedne zemlje. Portal Islamske zajednice upozorava muslimane na poroke i opasnosti novogodišnje noći te im savjetuje da je bojkotiraju tako što će na vrijeme ugasiti svjetlo i potonuti u san s mišlju o tome kako im je život miran i siguran te kako su zdravi i sretni u svojoj obitelji.

'Valjda će svi muslimani barem priznati kako je alkohol po našoj vjeri islamu strogo zabranjen. To smo sigurno svi naučili još od svojih nena i deda na čiju tradiciju se volimo pozivati. Alkohol je majka svakog zla, učili smo. 'Ja sam silan i ohol! Ja se zovem alkohol!' pamtimo refren pjesmice iz knjige Islamska čitanka, u kojoj alkohol govori sam o sebi i zlu koje donosi. Ali nekako ta Nova godina ne ide baš bez alkohola', piše islamski portal nastavljajući niz rizikom od mogućih ozljeda i sveopćom moralnom anarhijom.

Nestaje stid, a blud, brakolomstvo i orgijanja dominiraju nakon što nastupi ponoć, kaže dalje tekst prelazeći s razine genitalija na razinu novčanika gdje se dekadencija očituje u prekomjernom trošenju novca, a oni bogatiji čak pohode i europske prijestolnice ne bi li se omrzli Alahu.

Ukratko, slaviti Novu godinu po svim je parametrima grešan ili pogrešan čin protiv kojeg se najbolje boriti diverzantskom akcijom odlaska u krevet prije ponoći. Jest da će vas smatrati fanatikom i luđakom, primjećuje vidovito pisac teksta, no to je mala cijena za ljubav koju će Alah primiti.

Kao i obično, zagriženi vjerski lideri propovijedaju segmentu pastve koji se unaprijed slaže s njima, a kod ostatka auditorija koji je odlučio isteturati u 2012. u najboljem slučaju prolama smijeh i nevjerica. Naravno, za Novu godinu se mogu dogoditi incidenti svih boja i okusa, ali prebaciti odgovornost na banalnu obljetnicu umjesto na motivaciju pojedinaca impotentan je zaključak. Ako ljudima treba povod za 'moralnu dekadenciju' naći će ga pošto poto, pa makar obustavili vrijeme i brojevni sustav.