Svijet BLUD, BRAKOLOMSTVO I ORGIJE

Bošnjačka Islamska zajednica ošinula po Novoj godini

Malo tko se neće složiti da je Nova godina ispražnjena od bilo kakvog suvislog značenja, no zašto onda nekog čudi što ga ljudi imaju potrebu nakrcati hektolitrima alkohola i inih podražaja hipofize. Kakogod, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini napisala je pamflet u kojem poziva vjernike da 'na vrijeme' uglase svjetlo i razmišljaju o svojem zdravlju i obitelji

Da je slavlje Nove godine iz ikojeg razloga religiozno ili duhovno obojeno – dakako u duhovnosti koja ne proizlazi iz islamske tradicije - još bi se i razumjela reakcija muslimanskih čelnika Bosne i Hercegovine, ali ovako, kao bezvezni doček datuma koji ima pjesničku, a ne nadnaravnu funkciju, pomalo zadivljuje izljev napalma iz islamske središnjice susjedne zemlje. Portal Islamske zajednice upozorava muslimane na poroke i opasnosti novogodišnje noći te im savjetuje da je bojkotiraju tako što će na vrijeme ugasiti svjetlo i potonuti u san s mišlju o tome kako im je život miran i siguran te kako su zdravi i sretni u svojoj obitelji.

'Valjda će svi muslimani barem priznati kako je alkohol po našoj vjeri islamu strogo zabranjen. To smo sigurno svi naučili još od svojih nena i deda na čiju tradiciju se volimo pozivati. Alkohol je majka svakog zla, učili smo. 'Ja sam silan i ohol! Ja se zovem alkohol!' pamtimo refren pjesmice iz knjige Islamska čitanka, u kojoj alkohol govori sam o sebi i zlu koje donosi. Ali nekako ta Nova godina ne ide baš bez alkohola', piše islamski portal nastavljajući niz rizikom od mogućih ozljeda i sveopćom moralnom anarhijom.

Nestaje stid, a blud, brakolomstvo i orgijanja dominiraju nakon što nastupi ponoć, kaže dalje tekst prelazeći s razine genitalija na razinu novčanika gdje se dekadencija očituje u prekomjernom trošenju novca, a oni bogatiji čak pohode i europske prijestolnice ne bi li se omrzli Alahu.

Ukratko, slaviti Novu godinu po svim je parametrima grešan ili pogrešan čin protiv kojeg se najbolje boriti diverzantskom akcijom odlaska u krevet prije ponoći. Jest da će vas smatrati fanatikom i luđakom, primjećuje vidovito pisac teksta, no to je mala cijena za ljubav koju će Alah primiti.

Kao i obično, zagriženi vjerski lideri propovijedaju segmentu pastve koji se unaprijed slaže s njima, a kod ostatka auditorija koji je odlučio isteturati u 2012. u najboljem slučaju prolama smijeh i nevjerica. Naravno, za Novu godinu se mogu dogoditi incidenti svih boja i okusa, ali prebaciti odgovornost na banalnu obljetnicu umjesto na motivaciju pojedinaca impotentan je zaključak. Ako ljudima treba povod za 'moralnu dekadenciju' naći će ga pošto poto, pa makar obustavili vrijeme i brojevni sustav.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još