Svijet SRAMOTA U RUSIJI

Putin: Oporbenjaci su majmuni!

Bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov u razgovoru za novine objavljenom u petak rekao je da se srami zbog izjava Vladimira Putina tijekom gostovanja u jednoj TV emisiji, jer je njegova reakcija na prosvjede bez presedana, održane protiv premijerova režima, bila vrlo ironična

U TV emisiji u kojoj je gostovao 15. prosinca, nakon velikih prosvjeda oporbe, Putinov je cilj bio zavarati ljude, ocijenio je otac perestrojke u intervjuu za Novaju Gazetu.

'To je žalosno i sramotno. Stidim se, jer mi se činilo da postoji nekakva veza između mene i Putina. Zbog toga sam ga aktivno podupirao tijekom njegova dolaska na vlast 2000', rekao je Gorbačov.

U emisiji je Putin bio ironičan prema oporbi, usporedivši bijeli rubac, koji je postao simbol pokreta, s prezervativom, a potom je osudio pokušaje destabilizacije Rusije, koji su, kako je istaknuo, dirigirani iz inozemstva.

Premijer je oporbu usporedio s majmunima iz Kiplingove 'Knjige o džungli'.

Gorbačov, koji u subotu namjerava sudjelovati u novim velikim prosvjedima u Moskvi, oštro je kritizirao i predsjednika države Dmitrija Medvedeva, koji je odbio priznati teške prijevare tijekom održavanja parlamentarnih izbora 4. prosinca.

'Novinarima je rekao kako ni za čim ne žali te da nema nikakvih sumnji glede izbora. Mislim da je time Dmitrij Anatolijevič prekrižio svoju političku budućnost', istaknuo je Gorbačov.

Kult ličnosti Vladimira Putina
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još