Svijet SLOVENSKI VELEPOSLANIK

Ulaskom u EU lakše na ljetovanje

  • Autor: An. S.
  • 29.11.2011 11:27:03
  • 29.11.2011 10:57:28

Slovenski veleposlanik Vojko Volk obratio se javnosti u Hrvatskoj povodom godišnjice stupanja na snagu Arbitražnog sporazum između Slovenije i Hrvatske kojeg su 4. studenog 2009. u Stockholmu potpisali predsjednici slovenske i hrvatske vlade poručivši da je taj sporazum omogućio novu kvalitetu odnosa između naših dviju zemalja

'Posebno nas veseli što dvije zemlje bilježe visoku stopu rasta međusobne gospodarske razmjene, koja se unatoč krizi približava obujmu kakav je bio u najboljim godinama', rekao je veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj Vojko Volk.

Hrvatska je od tada, navodi nade, uspješno nastavila i završila pregovore s Europskom unijom. 'Slovenija očekuje da će ulazak Hrvatske u Europsku uniju još više ojačati političke i gospodarske odnose između dviju zemalja; istovremeno zbog lakšeg prelaska državne granice i ukidanja carina olakšan će biti svakodnevni život ljudi uz državnu granicu, a i ljetovanje slovenskih turista u Hrvatskoj i hrvatskih turista u Sloveniji', dodao je veleposlanik Volk.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još