BIVŠI ŠEF MMF-A U NOVOJ SEKS AFERI

Strauss-Kahn orgijao s prostitutkama koje su plaćali drugi

18.11.2011 u 23:00

Bionic
Reading

Nekadašnji šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn, nakon što je oslobođen optužbi da je silovao sobaricu, opet je glavni akter seksualne afere. Francuska policija otvorila je istragu o orgijama s prostitutkama u kojima je sudjelovao dok je obnašao visoku dužnost. Troškove zabava podmirivale su dvije francuske tvrtke, a Strauss-Kahn najprije će biti pozvan kao svjedok, potom kao osumnjičenik

Tridesetogodišnja Florence istražiteljima je ispričala da je u šest godina bila 11 puta s bivšim direktorom MMF-a, i to u Parizu, na sjeveru Francuske i u Washingtonu. Za sudjelovanje na zabavama dobivala je od 500 do tisuću eura, a kaže da je na tim zabavama uvijek bilo više žena i da nisu sve bile prostitutke.

'Žene su na zabavama prolazile kroz njegove ruke. Bilo je ondje i drugih muškaraca, njegovih prijatelja, koji su plaćali sve račune za te provode', priča Florence, koja je neposredno uoči Strauss-Kahnova uhićenja s njim i još jednom djevojkom bila u ekskluzivnom hotelu u Washingtonu, gdje su obje dobile honorar od 2400 eura.

Dok se on s dvije lijepe Francuskinje zabavljao u hotelu, nedaleko od tog mjesta, u sjedištu MMF-a, održavala se konferencija za novinare na kojoj je morao biti i Strauss-Kahn. U veljači 2009. bio je na jednoj konferenciji u Parizu. U večernjim satima s dvojicom svojih prijatelja otišao je u restoran, gdje su ga u privatnoj prostoriji čekale prostitutke. Jedna od njih kaže da se nije mogao suzdržati, već ju je odvukao u zahod, piše Večernji list

Neke od njih pričaju da je povremeno bio nasilan. Direktor jedne francuske farmaceutske tvrtke nalazi se u zatvoru zbog svodništva zato što je Strauss-Kahnu redovito dovodio djevojke.