Svijet NAPAD NA ZGRADE I VOZILA

Nasilni motociklisti siju strah u Ateni

Nepoznati napadači u ponedjeljak navečer su na urede dvoje zamjenika grčkih ministara i četvorice političara u Solunu bacili nekoliko molotovljevih koktela, prouzročivši samo manju štetu, a u noći na utorak u glavnom grčkom gradu Ateni manje skupine napadača na motociklima su na sličan način izvele jedanaest napada, oštetivši pritom mnoge automobile i zgrade, izvijestila je policija

ATENA - Cilj napada molotovljevim koktelima u Solunu bili su uredi zamjenika ministra unutarnjih poslova Konstantinosa Giulekasa i zamjenice ministarstva kulture Ioannis Ioannidis, izvijestio je Reuters.

"Sve se dogodilo vrlo brzo. Eksplozije su prouzročile manju štetu, ali nitko nije ozlijeđen, jer u uredima nije bilo zaposlenika", rekao je policijski dužnosnik. Kasnije u ponedjeljak nepoznati su napadači molotovljevim koktelima napali zgradu pakistanskog veleposlanstva u Ateni. Nije bilo ozlijeđenih.

Policija je izvijestila kako su tijekom noći na utorak molotovljevim koktelima napadnute i zgrade pet banaka u središtu Atene i u njezinu predgrađu. Ni u tim incidentima nije bilo ozlijeđenih. Ustvrđena je samo manja materijalna šteta, prenio je France presse.

Konzervativna grčka vlada još uvijek se oporavlja od najtežih nemira, koji su zemlju pogodili u prosincu prošle godine, nakon što je grčki policajac nenamjerno ubio jednog 15-godišnjaka tijekom prosvjeda u glavnome grčkom gradu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još