VELIKA BRITANIJA

Raskalašene zabave i seks skandal u Microsoftu

01.09.2011 u 12:35

Bionic
Reading

Računalna tvrtka Microsoft našla se u središtu medija zbog seks skandala u koji je upleten njen generalni direktor. On je seksualno uznemiravao ženske članove osoblja na raskalašenim zabavama koje su se odvijale u okviru Microsoftove godišnje konferencije o prodaji, piše The Telegraph

Simon Negus naslijedio je Gordona Frazera kao generalni direktor tvrtke Microsoft u Velikoj Britaniji, ali je smijenjen 2010. zbog navoda da je poljubio kolegicu Toni Knowlson, na zabavi tvrtke u Atlanti, o čemu je lagao kad su ga naknadno ispitali o tome.

Za ono što je opisano kao seksualno uznemiravanje prema ženskim članovima osoblja, Negus je bio optužen za 'flert i diranje' kolegice Knowlson te zbog nagovaranja kolegice Martine Redmond da stoji na sjedalici ne bi li ostali pritom mogli zaviriti ispod njene kratke suknje.

Unatoč tome što nije bio u mogućnosti dokazati optužbe, Microsoft je otpustio Negusa tvrdeći da je lagao tijekom istrage te ga je odveo na sud zahtijevajući da vrati 75.000 funti od dobivenih 225.000 bonusa koji mu je isplaćen uz preduvjet da će u tvrtki ostati tri godine. Negus, koji je oženjen i negira tvrdnje, sada je podigao protutužbu protiv računalne tvrtke zbog gubitka 15-godišnje zarade, uznemiravanja i nepravednog otkaza.

U dokumentima podnesenim Višem sudu Negus opisuje Microsoftovu godišnju konferenciju o prodaji kao 'zabavu prepunu pijanstva i nemoralnog ponašanja, na kojoj bi tekli potoci vodke i Jagermeistera', javlja The Telegraph

Glasnogovornik Microsofta je rekao da bi bilo 'neprimjereno išta komentirati, budući da je u tijeku sudski spor'.