Svijet VRIJEME ZA OBITELJ

Obama ne odustaje od ljetovanja zbog krize

Američki predsjednik Barack Obama neće odustati od ljetovanja unatoč dužničkoj krizi i zbrci na financijskim tržištima, objavila je Bijela Kuća u srijedu

Predsjednik predviđa sljedećeg tjedna krenuti s obitelji na ljetovanje kao i svake godine u Martha's Vineyard u Massachusettsu. Neki komentatori pozivali su američkog predsjednika da ostane u Washingtonu i sazove Kongres, koji je na odmoru, kako bi razgovarali o načinima otvaranja radnih mjesta i pokretanju obnove.

Glasnogovornik Bijele Kuće Jay Carney je rekao da 'ne misli da Amerikanci zamjeraju predsjedniku što će neko vrijeme provesti s obitelji'. Carney je naglasio da će predsjednik biti u neprestanoj vezi sa svojim suradnicima iz ekipe nacionalne sigurnosti i gospodarskog područja koji će ga redovno brifirati.

Obamini odmori u prošlosti su često bili prekidani. Prije dvije godine otišao je iz Marha's Vineyarda u Boston na pogreb svog prijatelja i političkog mentora senatora Edwarda Kennedyja.

Tijekom božićnih praznika 2009. na rodnim Havajima, kritiziran je jer sa zakašnjenjem reagirao na pokušaj atentata jednog mladog Nigerijca u zrakoplovu na liniji Amsterdam-Detroit.

Nakon što je podigao limit zaduživanja, Obamu obasipaju kritike medija. On je obećao da će slijedećih tjedana obznaniti novi niz mjera otvaranja radnih mjesta i smanjenja deficita.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još