META AL-AHMAR

Jemenska vojska bombardira rezidenciju plemenskog vođe

03.06.2011 u 22:33

Bionic
Reading

Jemenska vojska intenzivno je u petak bombardirala rezidenciju jednog plemenskog dužnosnika šeika Hamida al-Ahmara na jugu Sane, nakon bombardiranja predsjedničke palače za koje je optuženo njegovo pleme, rekli su svjedoci

Predsjednik Ali Abdulah Saleh i nekoliko dužnosnika režima ranjeni su a četiri časnika su ubijena u bombardiranju predsjedničke palače. Šeik Hamid je brat moćnog plemenskog šefa Hašeda, Sadek al-Ahmar čiji borci desetak dana vode žestoke sukobe sa vladinim snagama u sjevernom dijelu Sane.

Republikanska garda, elitna vojna postrojba, bombardirala je kuće druge dvojice braće Sadek, rekli su svjedoci koji nisu mogli reći koliko ima žrtava.

Bombardiranja su odgovor na granatiranje predsjedničke palače, rekao je glasnogovornik predsjedničke stranke Tarek Čami. Šeik Hamid al-Ahmar je odbacio te optužbe i tvrdi da je tu operaciju smislio predsjednik kako bi se prikazao kao žrtva dok je pod međunarodnim pritiskom kako bi odstupio s vlasti, prenosi AFP.

Unatoč narodne pobune koja su počela u siječnju i međunarodnim pritiscima, Saleh koji je na vlasti 33 godine, odbija odstupiti.