Svijet GLAVNI TAJNIK NATO-A

'Gadafijeva vlast bliži se kraju'

Vojna kampanja NATO-a u Libiji ostvaruje svoje ciljeve i vladavina Moamera Gadafija približava se kraju, rekao je u ponedjeljak u Varni glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen

'Naša operacija u Libiji ispunjava ciljeve. Jako smo smanjili Gadafijeve mogućnosti ubijanja vlastitog naroda', rekao je Rasmussen na forumu NATO-a u Bugarskoj.

'Gadafijeva vladavina terora približava se kraju. Sve je izoliraniji u Libiji i u inozemstvu. Čak ga i najbliži suradnici napuštaju, odlaze ili bježe', rekao je Rasmussen.

'Nastavit ćemo s pritiskom sve dok svi napadi na civile ne prestanu, dok režim ne povuče svoje snage i plaćenike natrag u vojarne i baze', dodao je glavni tajnik NATO-a.

NATO-ove snage intenzivirale su operacije u Libiji kako bi razbile pat poziciju u kojoj Gadafi ostaje na vlasti unatoč tjednima zračnih napada i oporbenom ustanku. Britanija je tako u nedjelju objavila da će u arsenal na svojim zrakoplovima uvrstiti bombe za razbijanje bunkera, dodavši da je to poruka Gadafiju da je vrijeme da ode.
Bitka za Libiju
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još