Svijet NAJMRAČNIJA EPIZODA EUROPSKE POVIJESTI

NATO pozdravlja uhićenje Mladića

Glavni tajnik NATO-a Anders-Fogh Rasmussen pozdravio je u četvrtak uhićenje Ratka Mladića, koji je igrao ključnu ulogu u jednoj od najmračnijih epizoda balkanske i europske povijesti, uključujući opsadu Sarajeva i masakr u Srebrenici

'Snažno pozdravljam vijest da je Ratko Mladić uhićen i da je njegovo izručenje u Den Haag u tijeku. Vojni zapovjednik bosanskih Srba, general Ratko Mladić igrao je ključnu ulogu u nekim od najmračnijih epizoda balkanske i europske povijesti, uključujući opsadu Sarajeva i masakr tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka u Srebrenici 1995. godine', kaže se u poruci glavnog tajnika Rasmussena.

'Gotovo 16 godina nakon što je optužen za genocid i ostale ratne zločine, njegovo uhićenje konačno pruža prigodu da pravda bude izvršena', ističe glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza.

'NATO je bio jamac sigurnosti na Balkanu u velikom dijelu u protekla dva desetljeća i danas vidimo veliki korak naprijed za cjelovitu, slobodnu i mirnu Europu. Ostajemo odlučni pomoći cijeloj regiji na putu prema euroatlantskim integracijama', stoji na kraju poruke glavnog tajnika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još