Svijet PISMENA OSTAVKA MMFu

Dominique Strauss-Kahn odstupio s položaja

Dominique Strauss-Kahn dao je ostavku na položaj direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ali poriče optužbe za seksualni napad i pokušaj silovanja sobarice u newyorškom hotelu.

MMF je u priopćenju objavio pismo svojeg dosadašnjeg izvršnog direktora u kojem on službeno izvješćuje Izvršni odbor o odluci da trenutačno odstupi s položaja.

'Dame i gospodo u Odboru, s neizmjernom tugom osjećam se primoranim da danas Izvršniom odboru predam ostavku na mjesto izvršnog direktora MMF-a', stoji u službenom pismu ostavke.

Strauss-Kahn navodi da su mu u ovom trenutku u mislima supruga, koju 'voli više od svega', njegova djeca, obitelj i prijatelji.

Misli i na kolege u MMF-u i na 'velike stvari koje su zajedno postigli u posljednje nešto više od tri godine'.

'Svima želim poručiti da najjsnažnije moguće poričem sve optužbe iznesene protiv mene', navodi dosadašnji čelnik MMF-a, dodajući kako želi zaštititi instituciju kojoj je časno i odano služio te da svu svoju snagu, vrijeme i energiju želi posebno posvetiti dokazivanju svoje nevinosti.

U priopćenju MMF navodi kako će uskoro objaviti postupak izbora novog izvršnog direktora, a da u međuvremenu privremeno tu dužnost ostaje obavljati John Lipsky.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još