U AKCIJI 600 POLICAJACA

Srbija masovno hapsi kladioničare!

17.05.2011 u 14:04

Bionic
Reading

Jutros je u Srbiji počela velika policijska akcija Amfiteatar u koju je do sada uključen najveći broj policajaca. Njih čak 600 sudjeluje u pretresima i uhićenjima, a do sada je izvršen pretres 150 objekta, pri čemu su zaplijenjena računala, oprema kladionica i novac. Uhićeno je 17 osoba koje se dovodi u vezu sa zlouporabama u organiziranju igara na sreću

Među njima su, kako javlja Blic, šefovi kladionica i petero djelatnika Uprave za igre na sreću srpskog Ministarstva financija koje se tereti za primanje mita.

Na meti policije našlo se danas sedam kladionica koje su radile bez potrebnih dozvola i licenci. U jutrošnjoj akciji policija je pretražila objekte kladionica Koloseum, Feniks, Balkan Bet, Aspekt- Niš, Soker, Dupla šansa i Bet maks, doznaje Blic od svog izvora iz MUP-a. Iz kladionica je policija zaplijenila opremu, računala i novac, a u samo jednoj od njih pronađeno je 200.000 eura i milijun dinara.

Uhapšeni vlasnici kladionica i njihovi suradnici terete se za davanje mita djelatnicima Uprave za igre na sreću, što im je omogućilo nesmetano organiziranje nelegalnih igara na sreću.

Istragu na razotkrivanju zlouporaba pokrenuli su prije 11 mjeseci pripadnici Službe za borbu protiv organiziranog kriminala, a jutrošnja akcija kojom rukovodi Tužiteljstvo za organizirani kriminal, izvedena je u suradnji s Upravom kriminalističke policije i područnih policijskih uprava.