SPORNA ODLUKA BELGIJE

Francuska ne želi bivšu suprugu pedofila i ubojice

11.05.2011 u 19:13

Bionic
Reading

Pariz neće dopustiti bivšoj supruzi belgijskog pedofila ubojice Marca Dutrouxa da prijeđe u francuski samostan, izjavio je u srijedu francuski ministar pravosuđa nakon vijesti o njezinu prijevremenom puštanju na slobodu iz belgijskog zatvora

Michelle Martin (51) uhićena je 1996. i zbog pomoći Dutrouxu u otmici šest djevojčica, od kojih su četiri ubijene odnosno umrle su od zanemarivanja, osuđena je 2004. na 30 godina zatvora.

Nakon odsluženja trećine kazne stekla je pravo na podnošenje zahtjeva za pomilovanjem. Zahtjev joj je odobren u utorak. Belgijski ministar pravosuđa Stefaan De Clerck izjavio je ranije ovoga tjedna da je prebacivanje u samostan u Francuskoj dio plana za prijevremeno oslobađanje, ali da će biti potrebno vrijeme za organizaciju te da će do tada ona ostati u zatvoru.

'Mi nismo primili zahtjev Belgije i primijenit ćemo konvenciju između Belgije i Francuske te razmotriti taj slučaj ako se dogodi, ali ne namjeravam reći da', kazao je novinarima francuski ministar pravosuđa Michel Mercier.