Svijet DRAGAN ČOVIĆ:

'Tihić fantazira, a s Lagumdžijom više neću pričati'

  • Autor: An. S.
  • 29.4.2011 8:53:00
  • 29.4.2011 8:41:25

'Za HDZ BiH i HDZ 1990. apsolutno je neprihvatljivo da Vijeće ministara BiH bude formirano bez predstavnika koji su organizirali Hrvatski narodni sabor', izjavio je lider HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sastanka s visokim dužnosnikom EU Miroslavom Lajčakom, koji je održan u četvrtak, 28. travnja 2011. godine, u Sarajevu

Čović je novinarima rekao da je zajednički osjećaj nakon sastanka s Lajčakom da je situacija mnogo gora i složenija nego što je to u prethodnom razdoblju izgledalo. On je prijedlog SDA da vlast bude formirana po načelu 'pet plus pet' - tri ministra iz RS, dva ministra iz HDZ-a, od kojih bi jedan bio predsjedavajući, plus pet ministara iz stranaka potpisnica Platforme - ocijenio fantaziranjem kojim se ruši i ono malo ravnopravnosti koja je postojala u BiH. Čović je procijenio da će BiH, ako se bude krenulo u formiranje vlasti po načelima uređenja Federacije BiH, ući u tešku krizu kojoj on ne vidi izlaz.

'Osobno neću s Lagumdžijom razgovarati, ali neki drugi hoće. Na osnovu današnjih i nekih skorašnjih razgovora smatram da će na toj relaciji biti teško postići dogovor', rekao je Čović. On je ocijenio da treba ići prema drugim rješenjima koja su ostvariva, ili u suprotnom u BiH prijeti radikalizacija situacije.

Nakon sastanka sa Lajčakom, Čović je rekao da ne zna što EU hoće kada je riječ o vlasti u BiH, ali da je evidentna njihova zabrinutost.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još