Svijet ŽBOGAR O HRVATSKOJ ODLUCI

Hrvatska sužava mogućnosti uspjeha medijacije

  • Autor: Hina
  • 9.3.2009 14:04:09
  • 9.3.2009 13:48:34

Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar ocijenio je u ponedjeljak da je danas prihvaćeno hrvatsko stajalište o posredništvu Ahtisaarijeve skupine u graničnom sporu Slovenije i Hrvatske pozitivan korak naprijed, ali je upozorio da je taj korak možda premalen i da očekuje više pojedinosti na sutrašnjem sastanku s hrvatskim šefom diplomacije Gordanom Jandrokovićem i europskim povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom.

"Pristanak Hrvatske na medijaciju s određenim uvjetima predstavlja pozitivan korak naprijed, ali je taj korak možda premalen", rekao je slovenski ministar. Žbogar je na kraćoj konferenciji za novinare kazao da "ako je konačno stajalište onakvo kako je preneseno u izjavi za javnost, onda Hrvatska sužava mogućnosti uspjeha medijacije".

Slovenski ministar vanjskih poslova rekao je novinarima da Slovenija očekuje detaljno pojašnjenje oko hrvatskoga stajališta glede posredništva i da će sve biti jasnije u utorak kada se u Bruxellesu susretne s Jandrokovićem i Rehnom.

Hrvatska će prihvatiti inicijativu Europske komisije o posredovanju Ahtisaarijeve skupine, no ona bi trebala Hrvatskoj i Sloveniji pomoći da oblikuje Prijedlog o iznošenju graničnog spora pred Međunarodni sud u Haagu (ICJ), priopćeno je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još