Svijet OSUJEĆEN PUT U LIBIJU

Putnici i osoblje spriječili otmicu aviona Alitalije

Valerij Tolmachev (48) iz Kavkaza pokušao je oteti avion na pravcu Pariz - Rim te ga usmjeriti prema glavnom gradu Libije, Tripoliju

Osoblje i putnici spriječili su otmicu aviona Alitalije. Muškarac od 48 godina porijeklom s Kavkaza zaprijetio je nožićem jednoj stjuardesi u zrakoplovu talijanske kompanije Alitalije u letu AZ329 od Pariza do Rima u nedjelju uvečer u 21.30 sati. Avion sa 131 putnikom poletio je iz Pariza u 20.40 sati. Napadač je htio usmjeriti let prema Tripoliju u Libiji.

Napadač je stjuardesi stavio nožić pod grlo, ali zahvaljujući brzoj intervenciji četvorice stjuarda i nekoliko putnika zrakoplova, otmičar je spriječen i zarobljen. Prema priopćenju zrakoplovne kompanije Alitalije, napadač je bio 'u vidno uzrujanom stanju'.

Stjuardesa je neozlijeđena, ali je po dolasku u Rim ipak prebačena na pregled u hitnu pomoć, a neozlijeđeni su i svi putnici. Po dolasku u rimsku zračnu luku u Fiumicinu u 22.40 sati u nedjelju, napadač je uhićen i prebačen u policijsku postaju, gdje je ispitan.

Otmičar je Valerij Tolmachev (48) s Kavkaza, a policija je obznanila da nije imao prethodnih kaznenih djela.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još