Svijet RATNI ZLOČINI

Vučurević odbacio sve navode iz optužnice

  • Autor: Hina
  • 11.4.2011 21:28:46
  • 11.4.2011 21:22:35

Saslušanje ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića pred istražnim sucem višeg suda u Šapcu, započeto u ponedjeljak nakon što je u taj sud pristigao zahtjev Hrvatske za njegovim izručenjem, završeno je, pri čemu je Vučurević odbacio sve navode iz optužnice.

Glasnogovornik višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević potvrdio je da je saslušanje završeno, ne navodeći detalje. 'Saslušanje je završeno, a idućih ćemo dana vidjeti daljnji tijek postupka', rekao je kratko Velisavljević.

Jedan od Vučurevićevih branitelja, odvjetnik Svetozar Vujačić kazao je kako je njegov branjenik tijekom saslušanja odbacio sve navode iz optužnice.

Uz napomenu kako bi sada predmet trebao biti proslijeđen izvanraspravnom vijeću šabačkog suda, Vujačić je kazao kako očekuje negativnu odluku tog vijeća o izručenju Vučurevića te dodao kako će, bude li ta odluka pozitivna, srbijanskom prizivnom sudu biti upućena žalba.

Vučureviću, uhićenom u prošli ponedjeljak u Srbiji po međunarodnoj tjeralici raspisanoj u Hrvatskoj, istražni sudac višeg suda u Šapcu nakon saslušanja odredio je pritvor.

Vučurević se, prema optužnici, u Hrvatskoj tereti za bombardiranje Dubrovnika početkom 90-ih godina, u vrijeme kada je bio na dužnosti gradonačelnika Trebinja. Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je u listopadu 2008. optužnicu protiv Vučurevića zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na dubrovačkom području i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika između 1991. i 1995.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još