ŠEF WIKILEAKSA U AKCIJI

Evo kako Julian Assange gospodari podijem

02.04.2011 u 15:59

Bionic
Reading

Diplomac sa Sveučilišta Yale koji je radio kao DJ u Reykjaviku 2009. nije bio ni svjestan koliko će mu jednog dana biti drago da je snimio čudnog muškarca s bijelom kosom koji se rasplesao po podiju kao da ne postoji nitko oko njega. Nakon što je dao dozvolu da ga Seth Sharp snimi, Julian Assange pao je natrag u svoj plesni trans

Kad vam netko spomene ime Julian Assange, zadnja stvar koja će vam pasti na pamet bit će 'gospodar plesnog podija'. No, kao što se može vidjeti na snimci koja je 'procurila', šef Wikileaksa ne samo da je majstor otkrivanja tajnih informacija, već je okretan na nogama i očito nema srama.

Na njegovu žalost, on nije jedini koji otkriva stvari koje bi drugi željeli sakriti. Diplomac sveučilišta Yale Seth Sharp snimio je 2009. Assangea kako u disku u Reykjaviku na Islandu demonstrira svoje plesačke sposobnosti. U javnost ga je pustio Forbesov bloger Kashmir Hill.

'Julian se totalno opustio i bilo ga je svugdje na plesnom podiju. Toliko me oduševila njegova besramnost, da sam ga snimio', Sharp je rekao Hillu.

Nije nikakvo čudo da je tridesetosmogodišnji Assange zapeo za oko Sharpu, s obzirom na njegovu bijelu kosu. Možda najsmješnije je da je šef Wikileaksa dozvolio Sharpu da ga snimi nakon što mu je on obećao da materijal neće staviti na Facebook.

Sharp nije znao koga je snimio prije dvije godine, no kad je saznao, nije mogao ne podijeliti s ostatkom svijeta Assangeov plesni trenutak.