PRIJETIO I MOTORNOM PILOM

Miloševićevom sinu sude zbog premlaćivanja aktivista

22.03.2011 u 15:33

Bionic
Reading

Apelacijski sud u Beogradu ukinuo je presudu Osnovnog suda u Požarevcu, koji je 2010. godine, zbog zastare, prekinuo suđenje Marku Miloševiću, sinu bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića. Po rješenju Apelacijskog suda ponavlja se suđenje Miloševiću zbog nanošenja teških ozljeda aktivistima pokreta Otpor

Suđenje Marku Miloševiću trajalo je godinama, a prošle je godine, zbog zastare, prekinuto. Taj je potez naišao na oštru reakciju aktivista Otpora koji su odmah tražili da se sprovede istraga zbog obustavljanja krivičnog postupka protiv Marka Miloševića

Apelacijski sud u Beogradu sada je donio rješenje o ponavljanju suđenja Miloševiću i još petorici zbog nanošenja teških ozljeda trojici 'otporaša' ispred kafića Pasaž u Požarevcu 2000. godine. Kako javlja Blic, osim pretučenog otporaša Momčila Veljkovića, u tuči ispred Pasaža pretučeni su i Nebojša Sokolović te sada već pokojni Radojko Luković, koji su tada zadobili teške i po život opasne ozljede.

Uz Marka Miloševića, na sudu će tako odgovarati i njegovi 'suradnici' Zoran Ivanović Roleks, Bojan Tadić, Milan Bajić i braća Milan i Saša Lazić. Novo suđenje, koje će ponovo voditi ista sutkinja Gordana Vidojković, počinje 6. travnja, a za ovo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora do osam godina.

OSLOBOĐEN I ZA NAPAD MOTORNOM PILOM

Po pisanu Pressa, Marka Miloševića požarevačko pravosuđe nije oslobodilo odgovornosti samo za prebijanje 'otporaša', nego i za slučaj 'motorna pila'. Naime, Milošević mlađi je upaljenom motornom pilom prijetio Zoranu Milovanoviću da će ga isjeći na komade ako mu ne kaže tko su vođe i tko financira pokret Otpor. Ipak, u srpnju 2005. godine, Milovanović je iznenada promijenio svoj prvobitni iskaz, tvrdeći da se ne sjeća da mu je Marko Milošević ikada prijetio motornom pilom.

Okružno javno tužilaštvo tada je ukinulo optužnicu, zbog čega je krivični postupak protiv Miloševićeva sina obustavljen, kao i Interpolova tjeralica koja je za njim bila raspisana.